štvrtok 26. januára 2012

Nábytok pre balkón a terasu

Hoci nie ste majiteľom krásnej záhrady alebo väčšinu týždňa trávite v mestskom byte, môžete relaxovať práve tak pohodlne ako uprostred zelene. Aj balkóny a terasy najrôznejších veľkostí môžu byť zariadené pohodlne, krásne a štýlovo - stačí k tomu pár chytro vybraných kúskov záhradného nábytku.
Skladacie prvky šetria miesto a neuberajú na pohodlí ani kráse.
Veľké možnosti pre malý priestor



Záhradný nábytok je už podľa mena doma najčastejšie na záhrade. Jeho hlavnými výhodami sú však predovšetkým odolnosť, skladnosť a jednoduchá údržba, čo z neho robí dokonalú voľbu aj pre balkóny alebo terasy. Pravdou je, že rozmerný stôl, veľké ležadlo k bazénu alebo hojdačky sú na priestor pomerne náročné, ale vyrábajú sa tiež veľmi skladné kúsky, ktoré sa pohodlne zmestia aj na balkón v paneláku alebo menšie terasu.

Výber je tak široký, že môžete smelo popustiť uzdu fantázii a vybaviť si balkón úplne podľa svojho vkusu - moderne, romanticky aj rustikálne. Obmedzený priestor nemusí byť pri zariaďovaní nevýhodou, naopak ponúka útulné prostredie chránené pred zrakmi okolia, a pri troche fantázie sa z spomínaného miesta môže stať obľúbená zóna pokoja a odpočinku.


Chytro a jednoducho

Malý priestor vyžaduje kreatívny a jednoduchý prístup. Ak vás trápi nedostatok miesta, voľte skladací ľahký balkónový nábytok - externý odkaz, doplnený napríklad sklopným závesným stolčekom. Na malé občerstvenie alebo knihu taký stolík bohato postačí a nezaberie žiadne miesto ani po zložení. Skladacie stoličky či lehátka možné po zložení jednoducho zavesiť na stenu - a balkón je takmer prázdny.

Ak máte k dispozícii predsa len väčší priestor, môžete si dovoliť celú zostavu so stolčekom a niekoľkými stoličkami, prípadne do zostavy zahrnúť aj pohodlné lehátko, kreslo s podnožkou či polohovateľné kreslo. Možný je aj kompromis - skladací stolček, ale k nemu väčšie a pohodlné lehátko.

Farebné súkromia

Nie každý balkón ponúka primeranú mieru súkromia, aj taký nedostatok však možno elegantne vyriešiť, napríklad markízou alebo slnečníkom, ktorý ľahko pripevníte na zábradlie alebo stenu. Vďaka bohatej ponuke tvarov, farieb a veľkostí existujú takmer neobmedzené možnosti. V kombinácii s farebne zladenými poduškami a kvetinovou výzdobou možno vytvoriť takmer akúkoľvek atmosféru a vonkajší priestor krásne zabývať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára